Nieres un urīnceļu darbības traucējumi
Gremošana un gremošanas traucējumi
Vīriešu veselība
Sirds un asinsvadu slimības
Vitamīni
Organisma attīrīšanās un atjaunošanās
Imunitāte
Acis un acu darbības traucējumi
Nervu darbības traucējumi
Alerģija
Saaukstēšanās
Sieviešu veselība
Kaitīgie ieradumi
Iesnas un deguns
Āda un ādas slimības
Mutes dobuma higiēna
Aktuālie un citi jautājumi
Galvas smadzeņu darbības traucējumi
Sāpes
Klepus
Aknu un žultspūšļa darbības traucējumi
Ausis un ausu darbības traucējumi
Vēnu slimības
Vakcinācija
Bērnu veselība
Jautājums farmaceitam?
Jautājums
Šajā sadaļā Jūs varat uzdot jautājumu farmaceitam. Jautājuma maksa ir 0.50 Ls. Atbilde tiks sniegta 24 stundu laikā un tiks nosūtīta uz Jūsu norādīto e-pastu un tiks publicēta arī portalā Zalesinfo.lv.

Uzdodot jautājumu, lūdzu, smalkāk aprakstiet problēmu – kad tā ir paradījusies, kādi simptomi, ko esat veikuši, kādas zāles esat lietojuši, kādas zāles lietojat pastāvīgi, aprakstiet arī sevi (vecums, augums, hroniskās kaites u.c.).
Jo kvalitatīvāk Jūs uzdosiet jautājumu, jo precīzāk mēs varēsim atbildēt Jums.
Ņemiet vērā to, ka Jūs uzdodat jautājumu farmaceitam, nevis ārstam.
Vēlams, visas portāla Zalesinfo.lv norādītas rekomendācijas apspriest ar savu ārstu.
Zalesinfo.lv nenes atbildību par informācijas izmantošanas sekām.
Portāla Zalesinfo.lv materiālu saturs nav oficiālās ārstēšanās vadlīnijas, tiem ir tikai informatīvs un rekomendācijas raksturs.
*Vārds:
*E-pasts:
*Jautājums:
*Ievadi paroli šeit

Lai saņemtu paroli un uzdotu jautājumu farmaceitam, nosūtiet īsziņu ar tekstu:

ZLI123678

uz numuru:

144 (LMT, Tele2, Bite, Triatel abonentiem)

Šī pakalpojuma maksa ir 0.50 Ls.

*Pēc dažām sekundēm uz Jūsu mobīlo tālruni Jūs saņemsiet īsziņu ar paroli, kuru ievadot, varēsiet nosūtīt jautājumu farmaceitam.

Jautājumu meklēšana pēc datuma
Datums:
2012-01-04
Iesūtīja:
Elīna
Labdien ! Palīdziet lūdzu kādas zāles man lietot vai antibiotikas? situācija- pēc saaukstēšanās, nedēļu bija stipras iesnas... pēc tam tās pārgāja, bet ik pa laikam ir spēcīgas saapes pieres apvidū , virsdegunē. Par ko tas liecina un kādas zāles būtu jālieto es mēģināju remdēt sāpes uzliekot pipra plāksteri starp pieri un degunu.

Šajā gadījumā obligāti ir jākonsultējas ar ārstu. Ir nepieciešams uztaisīt rentgenu, lai zinātu kas Jums tur īsti ir. No ta ir atkarīga arī zāļu terapija. Var būt ar vienām antibiotikām netiksiet galā, tāpēc dodieties pie ārsta. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2012-01-02
Iesūtīja:
Ieva
Labdien! Vīram jau ilgāku laiku sāp muguras lejas daļa,velkošas sāpes abās pusēs,brīžiem pat tā sarauj,ka grūti atliekties,arī no sēdus stāvokļa grūti piecelties. Nodeva pilnu asins ainu,arī urīnanalīzes,bet it kā nekas nopietns,tikai Eritrocīti bija paaugstināti,bet atkārtoti kad nodeva urīnanalīzes tad - redzes laukā 7-15,bet iepriekšējais laikam 25 ul neg. Vīrs izdzēra Urasept 14 dienas un viņam ieteica pieteikties uz US vēdera dobuma org. Varbūt varat ieteikt kādu speciālistu,kur vīrs varētu pārbaudīties,jo sāpes nepāriet,un viņš ir tālbraucējs,sēdošs darbs...varbūt tās ir muguras problēmas? Un kur Rīgā varētu pieteikties uz US vai pie kāda speciālista,kur nav jāgaida rindās? Liels paldies jau iepriekš!

Visdrīzāk sāpes dod problēmas ar muguru un vajadzētu konsultēties šajā gadījumā ar neirologu. Sedošs darbs un braukšana tālos attālumos var dot tādas problēmas. Šeit, mēs pieļaujam, būs nepieciešams mugurkaula rentgens, bet uz to visu norīkos ārsts neirologs. Viņš arī pateiks kā ārstēties šajā gadījumā – dzert zāles vai arī vajadzēs injekciju kurss, kādas fizioprocedūras nepieciešamas. Uz savu roku varat pasmērēt kādas pretsāpju smēres, kas nedaudz var atvieglot sāpes. Uz US var aiziet jebkurā poliklīnikā, vienīgais ar ģimenes ārsta norīkojumu tas varētu būt lētāk. Par pilnu maksu dārgāk, bet ātrāk gan. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-16
Iesūtīja:
Zane
Labdien! Vēlos konsultēties par asinsspiedienu pazeminošām zālēm Indatens 2,5mg. Manam vīram ir paaugstināts asinsspiediens no140/100- 160/115. Iemesls nav zināms, lai arī ir pārbaudītas gan nieres, gan virsnieres, gan asinsvadi.2 gadus lieto Atacand 8, spiediens zemāk par 135/95 nekrītas, bet var būt arī augstāks. Bet lieta tāda, ka lietojot šos asinsspiedienu pazeminošos medikamentus, ir radusies cita problēma - erektīlā disfunkcija. Palasot medikamenta Indaten aprakstu, šīs blakusparādības nav minētas. Varbūt varētu pamēģināt šo medikamentu?

Medikamtnu maiņu var ordinēt tikai ārsts. Mēs iesakām pārrunāt ar āstu šo jautājumu. Pretspiediena medikamentu izvēle ir ļoti plaša un ir iespējams atrast tādu, kam šī blakusparādība nebūs. Tāpēc obligāti konsultējieties ar ārstu, bet ar pašārstēšanos (zāļu nomaiņu) šajā gadījumā nenodarbojieties. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-16
Iesūtīja:
Kerija
Labdien! Man ir 30 gadi , kad paēdu pēc , kādas stundas , citreiz ātrāk sāk ķņudēt Labajā pusē, tākā tirpst, kņud,iesāpas ļoti reti , vederā smaguma sajūta kas tas varētu būt.Aknu analīzes taisītas labas , tāpat nieru arī, bija sonogrāfija arī teica, ka viss kārtībā, un vēl kaklā tākā kamols. Liekā svara nav, nodarbojos 4, 5 reizes ar sportu nedēļā. Tāda kņudēšana bija pavasarī, tad pazuda tagad oktobrī atkal sākās. Vēdera izeja nav aizcietējumu, mīksta ,bet tāda ķepīga nepilnīga, hemoroidu nav.

Pieļaujam, ka tas var būt saistīts ar kuņģa vai divpadsmitpirkstu zarnas čūlu. Parasti šī kaite arī aktivizējas pavasarī un rudenī. Tāpēc iesakām apmeklēt gastroenterologu. Gastroenterologs Jūs izmeklēs un nozīmēs atbilstošu terapiju šajā gadījumā. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-14
Iesūtīja:
Jana
Labdien! Tā kā man ir hroniskas iesnas un visu laoku jālieto kāds jūras ūdens, lai pašsajūtu atvieglotu, man radies jautājums - vai nevar aizstāt aptiekās nopērkamos jūras ūdeņus flakoniņos, kas ir padārgi ar pašas gatavotu jūras ūdeni? Zinu, ka veikalos "Drogas" ir nopērkama dabīgā jūras sāls bez piejaukumiem, kas ir domāta vannām. Varbūt, ja no tās es pagatavotu vieglu sālsūdeni, sajaucot to ar atdzesētu vārītu ūdeni, efekts būtu tāds pats?... Tas būtu daudz lētāk...

Tīri teorētiski Jūs, protams, varat to izdarīt šādi, bet tomēr mēs to neiesakam, jo bez speciālām iemaņām un zināšanām būs grūti pagatavot pareizu šķīduma koncentrāciju. Ja šķīdums būs pārsātināts ar sāli, Jūs varat bojāt deguna gļotādu, ja būs nepietiekošā sāls koncentrācija, tad efekts būs vājš. Tāpēc iesakām tomēr to, kas nopērkams aptiekās. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-13
Iesūtīja:
Inta Jakovļeva
Kur var iegādāties laktobaktērijas, bifidobaktērijas jogutra baktērijas, lai mājas apstākļos pagatavot veselīgu kefīru, jogurtu u.c. piena produktus?

Mūsu rīcībā nav tāda veida informācijas. Baktērijas, ko izmanto probiotisko preparātu pagatavošanai, Latvijā nepārdod. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-12
Iesūtīja:
Kristiana
Labdien! Dēliņam 5 gadi. Ir klepus nu jau otro nedēļu, sākumā lietojām Brontex sīrupu, bet ārste saklausīja trokšņus krūtīs un izrakstīja mums antibiotikas Bactox-dzeram 4 reizes dienā pa 2,5ml. Dzeram daudz tējas un izejam arī laukā, jo temperatūras nav. Pa nakti klepus nav, bet pa dienu diezgan! Vai var lietot gan antibiotikas gan kādu atkrēpošanas līdzekli kopā, vai ja dzer tikai antibiotikas tad tām vajadzētu palīdzēt?

Ir jādzer gan antibiotikas, gan arī atkrēpošanas līdzekli, gan tējas. Tad ātrāk bērniņš atveseļosies. Noteikti dodiet bērnam arī vitamīnus, lai stiprinātu organismu. Antibiotikas dzeriet tik ilgi, cik teica ārsts, jo priekšlaicīgi atmetot antibiotikas, uz tām varēs attīstīties rezistence un tās nākošreiz nebūs jau efektīvas. Ja stāvoklis neuzlabosies, tad noteikti konsultējieties ar ārstu. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-11
Iesūtīja:
Arnita
Labdien! Man ir 24g un no 18g. gandrīz nepārtraukti lietoju pretap. tab(dažādas),jo man ir viens partneris.Šā gada pavasarī nolēmu attīrīt organismu un nelietot tab. Novynette,sākumā viss bija ok,tad jūlijā mēnešreizes neparādījās,arī augustā nebija,sāka mesties pinnes,uz zoda un bija tumšas krāsas izdalījumi no maksts.Devos pie ginekologa, pēc analīzēm diagnoze bija paaugstināti vīriešu hormoni.Kāpēc viņi bija paaugstināti,skaidru atbildi nesaņēmu,tādēļ varat izskaidrot kādēļ šādas izmaiņas notiek kad pārtrauc lietot tab.? Ginekoloģe piedāvāja 2 var.:drīzumā jāpaliek stāvoklī un jāsāk ārstēšanās kurss vai jālieto pretap.tab.Mēs ar vīru bērniņu plānojam tik pēc gada izvēlējos tab. izrakstīja Cypretil un ieteica padzert vitamīnus,ko daru.Cik ilgā hormoni normalizēsies un pazudīs pinnes?

Ilgstoši lietojot kontracepcijas līdzekļus, tie mazina dabīgo iekšējo hormonu izdali un paradas hormonu līdzsvara traucējumi. Var parādīties par daudz vīriešu hormonu un pietrūkst sieviešu. Tāpēc arī paradās menstruāla cikla traucējumi, kā arī pinnes. Parasti viss normalizējas tad, kad tiek atjaunota iekšējo hormonu sekrēcija. Ievērojiet ārsta rekomendācijas un papildus varam ieteikt palietot homeopātisko līdzekli Remens, kas normalizē menstruālo ciklu. Vitamīniem klāt lietojiet arī gurķenes eļļu kapsulās vai divgadīgas naktssveces eļļu kapsulās. Tās labi baro ādu un palielina tās pretestības spējas. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-07
Iesūtīja:
Santa
Sveiki, man jau diezgan ilgu laiku ir tā,ka kājstarpe mēdz slikti smakot, varētu teikt,ka pēc zivīm. Šad tad ikdienā var sajust un seksa laikā tā smaka mēdz būt spēcīgāka, visticamāk tāpēc,ka tā smaka rodas līdz ar izdalījumiem. Kad biju pie ginekologa,tad itkā neteica ,ka esot kādas problēmas. Jūs varbūt varētu ieteikt kādus labus kopšanās līdzekļu vai zāles ,lai tā nebūtu? Paldies.

Parasti tāda smaka var būt no tā, ka ir intīmās mikrofloras traucējumi, kuras rezultātā ir aktivizējusies patogēnā mikroflora un tajā skaitā tāda baktērija kā Gardnerella vaginalis. Normāli maksts mikrofloru pārstāv Lactobacillus sugas baktērijas (pienskābās baktērijas), kas izdala pienskābi, kas ar savu skābumu neļauj aktivizēties patogēnajai mikrolforai. Terapijas ziņā ir nepieciešams lietot līdzekļus, kas veicina mikrofloras atjaunošanos - lietojiet vaginālās svecītes Vagisan (satur pienskābi) un laktobaktēriju saturošas svecītes Vagilac. Izmantojiet arī intīmās zonas kopšanai mazgāšanas līdzekļus Floragyn. Tas viss veicinās intīmās mikrofloras atjaunošanos un novērsīs nepatīkamu smaku. Ja stāvoklis neuzlabosies, tad noteikti konsultējieties ar ārstu. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-07
Iesūtīja:
liene
Labdien. Es dzeru tabletes Gasec 1 reizi dienā ( BAKTERIJAS MAN NAV).Sakiet lūdzu vai es varu dzert arī Fitesten , vai arī ar Gasec pilnīgi pietiek, un vai ar Gasec es varu izārstēt čūlu? Paldies .

Droši lietojiet Fitesten kopā ar Gasec, tas pat ir ieteicams. Lietojiet Fitesten pa 2 kapsulām dienā. Čūlas izārstēšana ir atkarīga ne tikai no pareizo zāļu lietošanas, bet arī no diētas, kā Jūs to ieturat. Vairāk par diētu palasiet šeit. Tāpēc ievērojiet visas rekomendācijas, ko ir sniedzis ārsts. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-05
Iesūtīja:
Maija
Labdien! Pāris dienas atpakaļ sanāca pastāvēt neapautām kājām uz aukstas grīdas, betona. Divas dienas atpakaļ parādījās sāpīga urinēšana, sāpes parādās urinēšanas beigās, pēc. Bet pagaidām nav izteikti bieža. Tad pēc dienas diezgan strauji pasliktinājās pašsajūta. Sāka sāpēt takā muguras sāns, vidusdaļā aptuveni. Kā arī pacēlās temperatūra pāris stundu laikā līdz 38.3\\\', vēlāk atkal nokritās līdz 37.5\\\'. Šorīt jau sāpes muguras sānā mazinājušās un temepratūra nokritusies līdz 37\\\'. Bet sajūta, ka uz vakaru noteikti atkal saasināsies. Vakardien vēlā vakarā iedzēru noshpu un urosept. Vai ir iespējams, ka tā ir apaukstēšanās? Un ir apaukstēts urīnpūslis un kas vairāk? Nekad pirms tam nebija apaukstēts urīnpūslis vai kas cits. Kā arī nav bijušas problēmas ar urīnceļiem. Paldies!

Visdrīzāk tā ir urīnpūšļa apaukstēšanās. Grūti teikt, vai ir apsaldēts kaut kas vairāk, tad ir nepieciešama izmeklēšana pie ārsta. Turpiniet lietot Urosept, kā arī tējas, kas ir domātas urīnpūšļa iekaisuma gadījumā, arī dzērveņu preparātus. Tie visi mazina iekaisuma reakcijas urīnceļos. Var lietot arī piparmētru tēju, kurai piemīt antispazmatiska iedarbība, līdzīgi Nošpai. Ja stāvoklis neuzlabosies un temperatūra nekritīs līz normai, iesakām griezties pie ārsta, jo tādā gadījumā, iespējams, būs nepieciešamas recepšu zāles. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-05
Iesūtīja:
Solveiga
PDW Trombocītu anizocitoze 21.00 % (11.50-18.00). Mans rādītājs ir 21%. Norma ir iekavās. Ko nozīmē, ja man šis rādītājs par daudz. Esmu sieviete,43 gadi. Pārējie rādītāji ir šādi un OK Eritrocīti 4.44 10e6/mm3 (4.10-5.10) Hemoglobīns 12.40 g/dL (12.00-15.30) Hematokrīts 39.1 % (35.0-47.0) MCV Eritrocītu vidējais tilpums 88.00 um3 (80.00-100.00) MCH Vidējais Hb saturs eritrocītos 28.00 pg (27.00-33.00) MCHC Vidējā Hb koncentrācija eritr. 31.80 g/dL (31.50-36.00) RDW Eritrocītu anizocitoze 15.2 % (11.5-15.5) * Trombocīti 252 10e3/mm3 (150-410) MPV Trombocītu vidējais tilpums 11.00 um3 (7.40-12.00) > PDW Trombocītu anizocitoze 21.00 % (11.50-18.00) PCT Trombocitokrīts 0.278 % (0.110-0.490) * Leikocīti 6.00 10e3/mm3 (4.00-9.80) * EGĀpēc Vestergrēna metodes5 mm/h (1-20
Šajā gadījumā Jums ir nepieciešams konsultēties ar ārstu. Novēlam Jums būt veseliem!
Datums:
2011-11-04
Iesūtīja:
Endija
Labdien! Man ir problēma, jau kādu neilgu laiku man iekšējie hemoroīdi, naktīs nieze, gar mēles malām ir tādi kā sakodumi, lasīju, kad tās ir pazīmes, kad ir hemoroīdi. Un ir tā, ka es atrodos Dānijā, tā kā pie daktera vizītē nevaru griezties, te viss ir ļoti dārgs. Tad es vēlētos jautāt, kādus medikamentus es varētu lietot, lai varētu izārstēt šo problēmu. Un tādus medikamentus, kurus es varu atrast Dānijā, jo te viss ir savādāk. P.S. Man ir aktīvs dzīvesveids, vēdera izeja normāla.

Pirmkārt, izlasiet šo rakstu. Tur ir aprakstīts, kādi līdzekļi ir jālieto parasti hemoroīdu gadījumā. Mēs varam rekomendēt preparātus Detralex vai Phlebodia (tiem, pēc mūsu domām, ir jābūt arī Dānijas aptiekās). Tie satur flavonoīdus, kas tonizē vēnas un mazina asins aizstāvēšanos vēnās un līdz ar to ir grūti attīstīties hemoroīdiem. Atcerieties arī to, ka hemoroīdu gadījumā ir jānodarbojas ar sportu. Ir nepieciešams aktīvs dzīvesveids, jo hemoroīdi visbiežāk attīstās pie mazkustīga dzīvesveida. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-03
Iesūtīja:
Vija
Labdien!Man ir problēmas ar ceļiem, izoperēts menisks, arī visādas citas kaites ceļos, kas nāk ar gadiem. Arī ar gūžu nav labi, jau gadu stāvu rindā uz valsts apmaksātu endoprotezēšnu, bet tik daudz negatīvu stāstu par šo operāciju, ka baidos to darīt. Mans jautājums ir, cik ilgi var lietot Airtal,es to daru jau kādu gadu, jo kaut nedaudz palīdz. Varbūt ir kādas citas zāles artrītam un pārējām ceļgala vainām. Pie ārstiem eju, bet kaut kā labak nepaliek. Ar grūtībam staigāju, man ir 60 gadi.

Principā Airtal ir jālieto tad, kad ir sāpes, un nav ieteicams šīs zāles lietot hroniski bez pārtraukumiem. Jūsu gadījumā obligāti hroniski ir jālieto glikozamīna preparāts pulverīšos. Glikozamīns ir barības viela locītavu skrimšļiem, kas palīdz saglabāt locītavu veselību, veselumu un mazināt to sairšanu, kas notiek osteoartrīta gadījumā un rezultātā izraisa hronisko iekaisumu un sāpes. Iesakām Jums vēl konsultēties ar reimatologu, kas izvērtēs Jūsu veselības stāvokli, un varbūt nozīmēs vēl kādus medikamentus pie šīs kaites. Šie medikamenti visi ir recepšu, tāpēc ir nepieciešama speciālista konsultācija. Kas attiecās uz operāciju, mēs neko īsti nevaram komentēt, jo nav mūsu kompetence. Operācijas nepieciešamību var akceptēt tikai ārsts. Varam vienīgais pateikt to, ka, ja operācijas būtu neefektīvas, tad tās netaisītu. Novēlam Jums būt veseliem!

Datums:
2011-11-02
Iesūtīja:
Anita
Labdien! Man ir neizmantotas zāles L-Thyroxin Berlin-Chemie 100 tabletes, derīguma termiņš ir beidzies 06.2010. Vai var tās visas 100 sākt izmantot vēl tagad rudenī?

Derīguma termiņš arī tam domāts, kas pasaka, līdz kādam laikam var lietot zāles. Pēc derīguma termiņa zāles nav ieteicams lietot. Novēlam Jums būt veseliem!

<< < 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30/336 | 31 | 32 | 33 | 34 | > >>
Pielāgota meklēšana
Jautājums
Vai Jūs regulāri lietojat zivju eļļu?


Lietoju periodiski
Jūsu atbilde
 

  Galvenā  Ziņas  Jautājums farmaceitam  Reklāmas iespējas  Autortiesības un atbildība  Autori  Kontakti